سال اصلاح الگوی مصرف

بیایید همگی با هم با اصلاح الگوی مصرفمان کشور عزیزمان ایران را به سوی افق های روشنایی هدایت کنیم پس همه با هم یا علی

سال اصلاح الگوی مصرف

بیایید همگی با هم با اصلاح الگوی مصرفمان کشور عزیزمان ایران را به سوی افق های روشنایی هدایت کنیم پس همه با هم یا علی

'اصلاح باور ' پیش نیاز اصلاح الگوی مصرف

سید احمد خاتمی در گفتگو با فارس:
اصلاح الگوی مصرف توطئه‌ دشمنان را ناکام می‌گذارد

خبرگزاری فارس: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: با اصلاح الگوی مصرف توسط دولت و مردم تمامی توطئه‌‌های دشمنان در اعمال فشارهای اقتصادی با ناکامی مواجه خواهد کرد.

آیت‌الله سیداحمد خاتمی امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در خرمشهر افزود: از آسیب‌هایی که مدتی‌است کشور از آن رنج می‌برد اسرافی‌است که در عرصه مصرف آب، برق و انرژی‌های مختلف وجود دارد.
وی اظهار داشت: طبق آمارهای موجود میانگین مصرف داخلی کشور ما از نرخ جهانی بسیار بیشتر است.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: امروزه ایران اسلامی با فشار مضاعفی که دنیای استکبار در عرصه اقتصادی می‌خواهند بر آن وارد کنند مواجه است بطوری‌که برخی سیاستمداران غربی به این دلخوش بسته‌اند که با فشارهای اقتصادی به بعضی اهداف شومشان دست پیدا کنند.
وی با اشاره به کاهش جدی قیمت نفت در بازارهای جهانی تصریح کرد: کاهش فوق‌العاده و 100دلاری قیمت نفت مشکلاتی جدی را در زمینه تامین مالی کشور مواجه کرده است.
خاتمی در ادامه افزود: مسئله مهم دیگری که باید به آن توجه کرد بحران اقتصادی است که در غرب شکل گرفته و در کشور ما در بخش صادرات به‌ویژه صادرات نفت تاثیر گذار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این مسائل وقتی دست به دست هم بدهند به ضرورتی که مقام معظم رهبری به آن رسیده است و سال‌جاری را با نگاه حکیمانه خود به‌عنوان سال اصلاح الگوی مصرف نامگذاری کردند دست می‌یابیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: نامگذاری سال‌ها از ابتکارات ارزشمند مقام معظم رهبری است و این نامگذاری‌ها در واقع اولویت سال را مشخص می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: نامگذاری سال‌ها مسئولیت دستگاه‌های ذیربط را مشخص می‌کند و در واقع براساس آن باید سیاست‌های اجرایی خود را در طول سال تنظیم کنند.
امام جمعه موقت تهران افزود: الحمدالله تاکنون در حد خود این نامگذاری‌ها تاثیرگذار بوده است و انتظار این‌ است که در این عرصه شعاری عمل نشود.
خاتمی گفت: این نامگذاری عمل و برنامه‌ریزی دقیق می‌‌طلبد و نهادهای دولتی و ادارات باید به این پیام توجه جدی داشته باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه در خصوص چگونگی اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه اصلاح الگوی مصرف خاطرنشان کرد: دولت باید اصلاح الگوی مصرف را از خود شروع کند و از مصرف بیهوده انرژی، آب و برق جلوگیری کند.

وی افزود: مردم نیز با الگوبرداری از دولت و توجه جدی به رهنمودهای مقام معظم رهبری حداکثر توان خود را در تغییر الگوی مصرف به‌ کار بگیرند.


'اصلاح باور ' پیش نیاز اصلاح الگوی مصرف

یرنا/رئوف پیشدار:نامگذاری سال 1388به نام سال"اصلاح الگوی مصرف "‌از سوی رهبر معظم انقلاب آن هم درشروع دهه چهارم حیات جاویدانقلاب اسلامی،دهه تلاش وکوشش، اگر چه یک اقدام سمبلیک می نماید،اما درواقع حرکتی اساسی توام باتذکری دقیق وظریف دردرون خودبرای جلب توجه عمومی ..  

به یک ضرورت حیاتی می باشد که به صورت تاریخی مورد غفلت قرار گرفته است . دلایل و ریشه های این غفلت در جاهای زیادی است ؛ در سیاست ، اقتصاد ، فرهنگ ، روابط اجتماعی و در تعاملات میان دولت ها و ملت و ملت و دولت ها در طی قرون و بسیاری زمینه های دیگر ، اما یک بخش آن – که البته خود معلول علت های مورد اشاره است – "باور" های ما می باشد که بدون اصلاح آن تحقق این انتظار اساسی و ضروری ، یعنی اصلاح الگوی مصرف ممکن نیست .
زیر ساخت های فکری ما وقتی متوجه مصرف می شود متاسفانه طی دوره های تاریخی این گونه شکل گرفته یا در واقع شکل داده شده است که در آن ارزش ها و ضد ارزش ها ، جای خود را به هم داده اند ،‌و تاسف بار تر تبلیغ آن درجامعه و ازجمله توسط رسانه های الگو ساز می باشد که مصرف و روحیه مصرف گرایی را درجامعه نهادینه کرده است . شدت و وسعت این جا به جایی تا به آن حد بوده است که ضرب المثل " دارندگی ، برازندگی است " که در ریشه یابی آن در می یابیم اطلاق به صفت های عالی انسانی و ممتازه می باشد ، امروز متوجه زخارف دنیایی گردیده است.
فرزندان ما در ابتدای تحصیل و مشخصا در سال سوم ابتدایی !! از جمله می خوانند و می آموزند که کشورشان در آن بخش از جهان قرار گرفته است که به لحاظ جغرافیایی به آن سرزمین های نیمه خشک گفته می شود . در توضیح این مهم دانش آموزان می خوانند که کمی بارش و محدود بودن منابع و ذخایر آب و به تبع آن محدود بودن اراضی قابل کاشت ، از ویژگی های این مناطق است . همین دانش آموز در درس فارسی و دیکته خود با خانمی هنرمند و کدبانو به نام "کوکب خانم "آشنا می شود که با "‌مدیریت " تمام حتی وقتی میهمانی سرزده برای او می رسد ، با غذایی ساده و سفره ای ساده تر ، اما در نهایت محبت از میهمانش پذیرایی می کند . نه او ادعایی بیشتر از آن دارد و نه میهمان تقاضاو انتظاری فراتراز توان صاحبخانه .
این تنها آمار نیست که می گوید "ما" در بسیاری زمینه ها از جمله درمصرف آب ، انرژی و مواد غذایی به خصوص نان از مردمانی هستیم که اسراف می کنند ، گزارش نهادهای جهانی مانند سازمان بهداشت جهانی ، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نیز همین نظر را دارند. به سفره های نوروزی خودمان که هنوز چند روزی بیشتر از جمع شدن آنها نمی گذرد نظری داشته باشیم ! آنچه عرضه شد ، آنچه مصرف گردید و آنچه حتی بدون اینکه اندکی از آن مصرف شده باشد ، راهی سلطل زباله گردید !! مثل خیلی دفعات قبل و بعد از همین نوروز ! این سفره ها و این کرده های ما ، آیا صفت اطلاق شده را تایید نمی کند ؟
نقش اساسی رسانه ها در ساخت فکری جامعه و هدایت آن از جمله در زمینه مصرف غیر قابل انکار و محرز است . رسانه نمی تواند و نباید در شهری که با وجود اختصاص بخش اعظم امکانات و بودجه عمومی کشور به آن ، حتی هوایی برای تنفس ندارد و خیابانهایش به پارکینگ عمومی تبدیل شده است ، مصرف گرایی را ترویج کند که این یعنی پارادوکس – دوگانگی ؛ همان دوگانگی که نوجوانان و جوانان ایرانی با ورود به جامعه و مواجهه با ترویج مصرف گرایی بیشتر و بیشتر ! آن را لمس می کنند و شاهد آن واقع می شوند که میزان اسراف نان در آن برابر با واردات گندم کشور است و در مصرف انرژی از جمله در بنزین و دیگر حامل های انرژی ، چنان رفتار می کنند که گویی راهی جز این ندارند !!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد